måndag 5 maj 2014

Gamla Pengar släpper debutalbum i slutet av maj

"Göteborgskvartetten Gamla Pengar följer upp en rad hyllade sjuor med debuten Här kommer kriget. Det är rock helt utan ironisk distans. Det är punk direkt från hjärtat. Rakt in i mörkret. Ett bestämt rop på medkänsla i ett rått borgar-Sverige. I ett land av överkonsumtion, fredagsmys, lögner och skenhelighet.
Skivan spelades in i Studio Motion tillsammans med Tommy Tift (Vånna Inget, Sista Sekunden) och har en, om inte mognare, i alla fall en mer välkomnande produktion än tidigare. Sångare och gitarrist Mikey Lennartsson förklarar:
”Vi ville göra en tydlig skiva. Med högt mixad sång. Det ska vara omöjligt att missförstå. Jag blir så trött på det som spelas på radion. Band med miljonpublik som sjunger om absolut ingenting. Dom har en möjlighet som dom bara pissar bort. Det är bara yta och tomhet.”
De elva kapitel som utgör Här kommer kriget är ingen politisk pekpinne eller en pamflett med lösningar. Det är ett upprop. Det är en uppgörelse med hyckleriet och meningslösheten. Det är en uppmaning att våga stå upp för vad du tror på och inte ge efter när skiten kommer. Gamla Pengar i låten ”Ideal”:
När hjärtat följer hjärnan, då har du tappat tro. När hyckleriet sprids i leden börjar tvivlet gro. Och när hjärtat slutat slå, vad kommer hända då? Jo, de som följer strömmen färgar världen blå."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar